Sähköasennukset perustana

Erikoisaloina tievalaistus sekä tuuli- ja vesivoima

Me PAV:illa teemme erisuuruisia ja erityyppisiä sähköasennuksia. Toimintamme on kehittynyt viime vuosina ja niin myös osaamisemme.  Tänä päivänä teemme kaikkea tievalaistusasennuksista suurempiin voimala-asennuksiin.             

Projektit ovat löytäneet tiensä myös maamme rajojen ulkopuolelle ja nykyisin työskentelemme voimalaitosprojekteissa muun muassa Norjassa ja Ruotsissa. Nykään meillä on tytäryhtiöt sekä Ruotsissa että Norjassa.

Tievalaistus koko maassa

Teemme Suomen tiet valoisammaksi

Olemme alusta asti keskittyneet tievalaistustöihin. Mielestämme hyvä tievalaistus tuo turvaa tielläliikkujille. Olemmekin olleet suunnittelemassa, rakentamassa ja saneeraamassa tievalaistusta ympäri Suomea ja tämän lisäksi meillä on jatkuvasti monivuotisia tievalaistuksen huoltosopimuksia eri puolella Suomea. Referenssit - osiosta löydätte esimerkkejä tievalaistusprojekteistamme.

Näin se alkoi

Petalax Elbyrå perustettiin vuonna 1967

Vuonna 1967 Hans Nordström ja Lorenz Fant perustivat yrityksen nimeltä Petalax Elbyrå Ab. Toimipiste löytyi jo silloin Maalahden kunnassa sijaitsevalta Petolahden kylältä, jossa se toimi ensisijaisesti lähialueen sähköasennusliikkeenä. Palveluntarjonta koostui perinteisistä sähköasennuksista, antenniverkoista ja tievalaistuksista.

Vuoden 1990 alussa yritys siirtyi Karl-Gustav ja Solveig Nordströmin omistukseen ja yhtiön nimi muutettiin Petalax Elbyrå – Pohjanmaan Antenni ja Valaistus Oy:ksi.

Palveluvalikoimaa laajennettiin mm. voimalaitosasennuksilla, joita tehtiin alihankintatyönä Wärtsilälle. Tämä mahdollisti työskentelyn kotimaan ulkopuolella ja projekteja on ollut eri puolella Eurooppaa, Etelä-Amerikassa, Afrikassa ja Aasiassa.

Vuodesta 2008 tuuli- ja vesivoimalla on ollut merkittävä rooli yrityksessämme, kun Ruotsiin avautui uusi markkina-alue. Tähän päivään mennessä olemmekin suorittaneet kymmeniä vesivoimalaitosasennuksia Ruotsissa. Viime vuosina meillä on ollut myös useita tuulivoimapuistoasennuksia Suomessa.

Yrityksessä tehtiin keväällä 2015 sukupolvenvaihdos ja uusiksi omistajiksi tulivat Nicklas ja Christoffer Nordström sekä pitkäaikaiset työntekijät Kenneth Kull ja Mikael Antell. Omistajavaihdoksen yhteydessä yrityksen nimi muutettiin PAV Oy Ab:ksi.

Monivuotiset vesivoimalaitosprojektit vakiinnuttivat paikkamme Norjan markkinoilla ja tästä syystä omistajanvaihdoksen yhteydessä perustettiin tytäryhtiö, PAV Norway AS.

Vuonna 2020 perustettiin Ruotsiin sivukonttori ja vuonna 2023 tytäryhtiö.

PAV Oy Ab:lla on tällä hetkellä takanaan yli  50 toimintavuotta ja se työllistää noin 30 työntekijää. Toiminta koostuu tällä hetkellä pääasiassa tievalaistusprojekteista, talotekniikasta, tuuli- ja vesivoimasta sekä kytkinasemien asennuksesta ja käyttöönotosta.